Inzet & vergoeding

Gids
Ik loods door de ingewikkelde en soms bureaucratische wereld van de zorg. Ik zoek naar de best passende mogelijkheden en zorg-oplossingen.

De juiste zorg en ondersteuning 
Er zijn meerdere mogelijkheden om zorg en ondersteuning te regelen. Via de zorgverzekering, de gemeente of het zorgkantoor en via zorg- en welzijnsorganisaties. Er zijn veel wetten en regels, die ook nog regelmatig veranderen. De weg vinden in de zorg kan een uitdaging zijn. Ik help de zorg en ondersteuning te vinden die bij jou en jouw situatie past.

Betrokken
Ik ben betrokken, analytisch en resultaatgericht en jouw individuele behoefte aan zorg staat centraal.

Inzet, kosten en vergoeding
Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten:

 • WLZ: voor mensen met een indicatie langdurige zorg (WLZ) is cliëntondersteuning zonder kosten.
 • ZorgverzekeringUit een groot aantal aanvullende zorgverzekeringspakketten wordt mijn inzet vergoed.
 • GemeentenIn een aantal gemeenten is een vergoeding uit de WMO voor een cliëntondersteuner/mantelzorgmakelaar mogelijk.
 • Werkgever: Combineer je werk met mantelzorg, dan kun je bij je werkgever informeren of het inschakelen van cliënt- of mantelzorgondersteuning wordt vergoed. De werkgever helpt er op deze manier aan mee dat het risico op verzuim sterk afneemt.
 • Particulier inschakelen Wil je begeleiding bij het regelen van zorg of enkele ingewikkelde regelzaken uitbesteden, maar kom je niet in aanmerking voor vergoeding, dan kun je mij toch inschakelen. De kosten zijn afhankelijk van de vraag en de tijd die het kost om je verder te helpen. Bel of mail voor meer info. Het tarief is € 70,- excl. BTW per uur.

Werkwijze

 1. 1e stap: contact
  Neem contact met mij op per telefoon, mail of via sms of whatsapp en leg in het kort uit wat de situatie is en wat de vraag is.
 2. Intakegesprek
  We maken een afspraak voor een intakegesprek. We bespreken welke vragen en regeltaken er zijn.
 3. Inzet
  Ik doe een voorstel met een opgave van mijn inzet.
 4. Toestemming
  Soms is het nodig een toestemmingsverklaring in te vullen voor het opvragen en delen van gegevens met zorginstanties of zorgverleners.

Kennis en kwaliteit
De beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars BMZM staat garant voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Ik ben ook lid van de BCMB, beroepsvereniging voor cliëntondersteuners.

Door mijn lidmaatschappen houd ik mijn kennis up-to-date met bijscholingen en relevante informatie en ben je verzekerd van de kwaliteit van mijn inzet.

Ik werk ook via Co Weet Raad (regio ‘t Gooi) en WLZClientondersteuning (regio Utrecht).