Inzet & vergoeding

Gids
Ik loods door de ingewikkelde en soms bureaucratische wereld van de zorg. Ik zoek naar de best passende mogelijkheden en zorg-oplossingen.

De juiste zorg en ondersteuning 
Er zijn veel mogelijkheden om zorg en ondersteuning te regelen. Via de zorgverzekering, de overheid, zorg- en welzijnsorganisaties en werkgevers. Er zijn veel wetten en regels, die ook nog regelmatig veranderen. De weg vinden in de zorg kan een uitdaging zijn. Ik help de zorg en ondersteuning te vinden die bij jou en jouw situatie past.

Betrokken
Ik ben betrokken, analytisch en resultaatgericht en jouw individuele behoefte aan zorg staat centraal.

Inzet, kosten en vergoeding
Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding van de kosten:

 • WLZ: voor mensen met een indicatie langdurige zorg (WLZ) is cliëntondersteuning zonder kosten.
 • ZorgverzekeringUit een groot aantal aanvullende zorgverzekeringspakketten wordt mijn werk als mantelzorgmakelaar vergoed.
 • GemeentenIn een aantal gemeenten is een vergoeding uit de WMO voor een cliëntondersteuner/mantelzorgmakelaar mogelijk.
 • Werkgever: Combineer je werk met mantelzorg, dan kun je bij je werkgever informeren of het inschakelen van cliënt- of  mantelzorgondersteuning wordt vergoed. De werkgever helpt er op deze manier aan mee dat het risico op verzuim sterk afneemt.
 • PGBUit de verantwoordingsvrije bestedingsruimte van een PGB kan een cliënt- en mantelzorgondersteuner worden betaald. Op de toekenningsbeschikking staat dit verantwoordingsvrije bedrag genoemd.
 • Particulier inschakelen Wil je begeleiding bij het regelen van zorg of enkele ingewikkelde regelzaken uitbesteden, maar kom je niet in aanmerking voor vergoeding, dan kun je mij toch inschakelen. De kosten zijn afhankelijk van de vraag en de tijd die het kost om je verder te helpen. Bel of mail voor meer info.

Werkwijze

 1. 1e stap: contact
  Neem contact met mij op per telefoon, mail of via het contactformulier en leg in het kort uit hoe de situatie is en waar je een oplossing voor zoekt.
 2. Intakegesprek
  We maken een afspraak voor een intakegesprek of ik doe meteen een voorstel. We bespreken welke regeltaken ik zou kunnen uitvoeren.
 3. Inzet
  Ik doe een voorstel met een opgave van mijn inzet. Hierop kun je  akkoord geven.
 4. Toestemming
  Soms is het nodig een toestemmingsverklaring in te vullen voor het opvragen en delen van gegevens met zorginstanties of zorgverleners.

Kennis en kwaliteit
De beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars BMZM staat garant voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Ik ben ook lid van de BCMB, beroepsvereniging voor cliëntondersteuners.

Door mijn lidmaatschappen houd ik mijn kennis up-to-date met bijscholingen en relevante informatie en ben je verzekerd van de kwaliteit van mijn inzet.